Ryssland, Nordkorea, Venezuela och Syrien erkänner Krims på alla sätt felaktiga omröstning

Jag tycker inte valet är OK, det fanns ingen fri press innan och soldater patrullerandes kring vallokalerna gör det hela oseriöst. Att sen Ryssland, Nordkorea, Venezuela och Syrien är de enda som erkänner Krims val gör att man inte behöver tveka om att det inte gått rätt till eller på rätt grunder. 

Jag har tyvärr inga förhoppningar om att Krim inte annekteras av Ryssland inom mycket kort tid. Vilket säkert hade skett oavsett valresultat eller valdeltagande. Notera också att båda valen innebär att uppgå i Ryssland, det ena genom att direkt anslutas och det andra att bli en självständig stat, vars olagliga regim redan meddelat att den vill uppgå i Ryska federationen.

Krimborna som stödjer den direkt Rysslandsförening gör det för att de tror att:
* Regimen i Kyiv vill förbjuda ryska språket, och
* Förfölja ryssar (eller iaf hota dem på något sätt som jag än inte förstått)
* Putins lovande guld och gröna skogar är sanna
* De inte vill ha det som det var i Ukraina (under Yanukovitj som var skurk och stod under Rysslands makt)

De går inte till Ryssland, de går från Ukraina. Rätt in i honungsfällan! Nu får de inte Yanukovitj som filter mellan sig och Putin, utan nu kommer Putins makt rakt på dem.

Det blir lite som i det gamla goda Sovjet då faktiskt (och jag är INTE ironisk) många hade det rätt OK både materiellt och kulturellt. Iaf om man var av rätt etnicitet. Och man inte hade fel åsikter som stred mot regimens.
Och inte hade en otur att bo granne med någon som påstod att man tillhörde nån av de två ovanstående grupperna.

Dags Ryssland är inte Sovjet, men inte är det långt ifrån. Ingen fri press finns snart kvar. Ryssar tas "väl omhand", man kan till och med invadera ett broderland för deras skull. Kan man döda andra för deras skull också? Ryska fängelser är inte som Gulag, men 10 000 dör varje år där. Inte till största delen av direkt våld utan av mycket dålig sjukvård och hygien.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0