Djuriskt under balkongen

Jag gick ut på balkongen så här på Valborgsmässoafton. Det luktade rök, jag kände också en krutlukt ligga kvar. Det hördes många mopeder och röster på avstånd. Och så nåt mer... Det var nåt som lät, från skogen? Var det nån granne? Eller vad var det? Det var mörkt, men det flåsade liksom. Var det en hund? Nej, men rådjur då, de är där ofta. Nej, men vad mörkt det var! Jag ser ju inte. Går närmare räcket, och då ser jag nåt som rör sig där nere på marken. Och ja, är det inte igelkottar? Jajemän, det är en igolkott som ligger still, och den andra springer runt runt i en parningsdans.

Hanen verkade inte hitta vad som var fram och bak på hon som låg där. Flåsandet var där, och runt runt runt.... gick ut senare, och ja de höllpå fortfarande. Jag vet inte, men det verkar som att det stämmer:

- Hur parar sig sig igolkottar?
- Försiktigt!

Våren är här

Idag var det varmt. Snön har smält rejält. Fåglarna kvittrar.

Ukrainska godisar

Jag äter godis från Ukraina och här är några av papprena. Jag gillar det grafiska snittet på papprena, en del är också reliker från Sovjetgodisar. Jag får en känsla av det är färre E-nummer i dem än de godisar vi gör här, men vem vet? 
 
Кара-Кум - Karakum - En mjuk chokladgodis.
 
Konafetto - Liknar en gammal goding från gamla 80-talets Twist-påsar som mormor alltid gav. Kex i choklad helt enkelt.
 
 
Churonchiki - min favorit! Ser INTE ut som bilden på pappret... mer en slags seg kola med vita o bruna lager som en godislasagne! :)
 
Konfeti Mishka - björngodis! En sovjetklassiker. En slags smulig kola, helt OK.
 
Gematogen - tveksamt om det är godis eller doping... en slags hemoglobinhöjande godbit. Man ska äta några såna rutor om dagen står det. Jag drog i mig många, de är rätt så goda men har en smulig konsistens och inbillar man sig eller är det en järnbismak??
 
Crazy bee - en seg lite syrlig mjukis, nån slags fruktsmak.
 
 
Chornij graf - kommer inte ens ihåg hur den smakade, dvs ingen höjdare!
 
Рачки . Ratshki - Ska man skrämma en in-the-box-svensk ska man bjuda på kräftgodis! En till sovjetklassiker. En hård godis med lite mjukare innehåll. Smak? Tja, inte är det skaldjur iaf! Mycket normal smak. Man kan läsa om en del av godisarna och läser man om kräftan så ser man att det visst är E-nummer i dem.... :(

RSS 2.0