Norr om Torneträsk dag 3: Kamasjaure - Råstojärvi

Frukost i vindskyddet. Lärdom: smält först snön, sen i med havregrynen! Russin och kanel i gröten gör det gott som bara den och tog bort bränd smak.
 
Och fördelen  med vintercamping är att man slipper diska: 1) allt fryser ihop och kladdar inte 2) inga bakterier frodas då det är kylskåps-/fryskallt kontinuerligt.
 
Bensinköket smälter snabbt en rågad kastrull till en knappt havlfylld med vatten. 1 liter bensin räcker faktiskt långt, förmodligen nästan en hel vecka med två mål mat om dagen för två personer samt smälta 2-3 liter vatten dagligen. 
 
Nu väntade en TUFF dag, 36 km på programmet. Och dag tre ska ju vara den jobbigaste sägs det. Lunchade vid Skifetjåkkka. Det var dålig sikt mest hela dagen, först fram mot kvällen när vi passerade Ittegielas klarnade det upp.
 
På hela dagen såg vi inget liv förutom möjligen någon vid en skoter på Sinotjauri.
 
Genade på slutet över sjön Omatjavri och kom fram till fiskecampen Råstojärvi på kvällen. Vi hade bokat en stuga som var varm, men tydligen var vi en dag tidiga! Redan tappat tidsuppfattningen och datumen. Klocka kunde vi dock till nöds slå på en mobil och titta eller spana genom kamerans tidsstämplar på korten. Kollade faktiskt klockan en gång, men då genom stavskugga och kompass! Kom fram till 15:15, och fuskade med kameran och såg att det var bara 5 minuter i från!
 
 
Vid campen fanns ett antal hundspann på sjön, men säsongen hade inte kommit igång än visade det sig och det var relativt få på campen. 
 
Bensinköket hade läckt så det stank bensin av packningen. Vi köpte 0,8 liter för 25 kronor, ringde 5 minuter telefon för 50 kr och sov gott för 900 kr i stugan för två. Smålänningen var tröttade än vanligt och orkade inte ens ringa yttervärlden den kvällen!
 
Dagsetapp 34 km, totalt 76 km.
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0