Man med ren

Äter man gröt med blåbärssylt kan man få en överraskning! När jag ätit klart visade det sig att en man var ute och gick med sin ren där under gröten! 
Så det kan gå. Och jag som trodde jag ätit rent. 
 
Fast den ser mer ut som en älg faktiskt, med en smal tjädersjärt.

Sedel som inte blev av

Det fanns ett till alternativ till den nya hundralappen men som inte kom fram till finalen för omröstning. Nog hade den varit najs tycker jag.
 
 

625 nyanser av grönt

ISOM 201X är publicerad i nån form av "sista draft". De är åtminstone optimister! De tror att den hinner ges ut innan 2020 med tanke på namnet...

Jag testade att rita några av alla karttecken i kombination med varann. Det är långt från alla möjliga kombinationer, men alla är inte heller tillåtna. Får återkomma när jag kryssat ut de som inte är tillåtna, till exempel tät skog på öppen mark funkar ju så klart inte...

Men så här ser det ut om man kombinerar de flesta ytsymbolerna med varann. Jag har utelämnat exv "småkullrig" mark och vissa stenigheter för de hade ingen färdig ytsymbol. Men jag var inte helt lat, jag fixade till de där nya varianterna av gult/jsgult med prickar på för de är en nyhet, som enligt mig, kommer ge oss en DJUNGEL av karttecken att välja på. Men en karta kommer bli aktuell ännu kortare tid än nu.


Se på den i PDF här.
 
Nu har jag räknat på det jag TROR är rätt, för jag hittar inte exakt återgivet vilka kombinationer som kommer vara tillåtna, 114 stycken! Jag tog inte med "småkuperad mark" och de två tre varianterna av "stenig mark" så det bored vara några ytterligare tio-tjugo kombinaioner. Se nedan:
 
 
Och i PDF här.
 
En norm ska väl ge möjlighet att ha samma kartritare överallt, men måste den ge möjlighet att rita varenda möjluig terrängtyp som finns på jorden?
 
Jag tror att detta är dödsstöten för amatörritade kartor. Frågan är om det var meningen?
 
 
 
Tillägg: 25 * 25 kändes som att det blev 125 så... därav lite skum första rubrik... men 114 i slutet så rätt nära var jag. Om jag nu räknade rätt på 114 stycken... 

RSS 2.0