Öppna upp långa natten

På 10mila finns av tradition en lång nattsträcka, Långa natten. Ursprungligen infördes den för att hålla nere antalet lag, men idag kan den anvädas för att haka på den trend med långa jobbiga utmaningar som lockar folk av olika slag att åka Vasalopp och liknande.
 
Mitt förslag är att låta folk anmäla sig till "Långa natten öppen bara" som individer. Man kan alltså försöka ta sig runt banan innan det blir ljust... Starten går 30 eller 60 minuter efter täten går ut. Om långa natten är gafflad så har man bara de gemensamma kontrollerna, vilket gör att man kan hänga vem som helst.
 
Gemensam start för dessa från startgärdet gör att de får två av de allra bästa upplevelserna från 10mila: förstasträckshetsen och långa nattens luriga val: hänga med klungan eller ta eget beslut
 
Den (stora?) grupp av löpare som ställer upp i denna öppna klass kommer kunna störa tävlingen i övrigt, men allvarligt talat, blir inte störningen till det bättre? Ju fler och tätare kamper i skogen desto roligare för alla! Det gör att långa natten kommer bli sensationellt kul även för de lag som annars 30-60 (eller mer) efter täten får harva på i relativ ensamhet nu får en stor grupp att taktikorientera med i nattliga klungor.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0