Irriterande internetbokningar

Jag har jobbat upp blodtrycket genom att boka biljetter. Jag utmanade mig själv genom att inte bara boka på SJ (där är ju redan priserna blodtryckshöjande) utan på ett lågprisflygbolag!
 
Här är det ett labyrintspel av fällor där man ska tacka nej, kryssa i rätta rutorna, INTE glömma att boka bagage och så kom denna lysande grej!
 
En av två resenärer (rosamarkerad i figuren) blev placerad på 15A. Den andra resenären på 15D. Gratis fick man sittplats, inte illa! Bokade två personer, och dessa blev placerade på varsinn plats, inte bredvid varandra. Smart! 
 
Dock är det väl inte ovanligt att man vill sitta bredvid varann. Som ni ser var 15A värd 8 zloty, men blå passagerare kunde inte boka 15B för den var uppagen. Så Rosa passagerar fick boka 15E för reapriset 4 zloty. Men de tänkte nog att man skulle valt en fönsterplats, och då var båda tvungna att boka platser som kostade istället för att utnyttja de som man redan fick "gratis".
 
Och det var inte lite zoner i planet med olika kostnader... bland annat kan man notera att de ur flygsäkerhetssynpunkt bästa platserna mellan vingarna är rejält dyrare, men med benutrymmesargumentet som säljknep antar jag.
 
Men det var inte nog med deta då betalningen föregicks av en omöjlig loop med skapande av användare och inloggning som sen inte kunde ske pga att e-postadressen redan var upptagen... Nå, jag bokade en till resa också!
 
Det var en mängd frågor "Vill du ha exra försäkring?", "Vill du köpa till extra bagage?", "Vill du boka hotell/bil/etc?" och man hade vant sig att svara "Nej tack."
 
Då kom denna ruta fram då man trodde man redan svarat nej på allt om att man INTE ville ha avbeställningsskyddet de erbjöd:
 
 
Påminner om klassiskt utformad röstblankett:
 
Ja, jag röstar på Diktatorn.
Nej, jag har ingenting emot Diktatorn.
 

Det är höst

Hösten har kommit. Solen och månen möttes i dörröppningen ikväll. Solen skulle lägga sig och månen steg precis upp.
 
 
Löven hade lagt sig ner sig ner och tumlade inte runt.
 
 
 

Ett lån är endast ett lån om man ger tillbaka

Och om ett lån ska vara ett lån måste man ju betala tillbaka det. Ett låns amorteringstid bör vara säg 50% av del förväntade kvarvarande livslängden. Detta kommer begränsa lånens storlek. 
 
Ur detta resenemang kommer också att man inte kan låna över generationsgränsen. Vi kan ej förbruka mer än det som hiner nyskapas. Räkna på mängden olja, mängden järnmalm, vad som helst. Det blir inte mycket kvar! Men annars lånar vi inte jorden från våra barn, vi stjäl den.
 
 

Strålarna genom grönskan

Det strålar en stjärna
Förunderligt blid
Det strålar en bild
Förunderlig stjärna
 
Kallt eller varmt
Blandas eller separeras?
Mossfrost på grenarna
 
 
Var är Putte? 
Han är inget blåbär
Som vi håller så kär
 
De röda lyser där
Runda blanka bär
Mitt i de blåa
Vem ska bli tvåa?
Blåa matta
Röda med glans
Kan ni fatta?
Mest bara trams!
De glansigas permutationer 
Tåligare mot frostiga relationer
 
 
Den enes tråd 
den andres dåd
 
Som en dimma smeker nätet fram
Som på nätet laddas bilden fram
 
 
 
 
 

Just en sån där dag

Idag var det en sån fredag att man kunnat tro det var måndag.
 
IT-avdelningen på jobbet har under flera veckors tid hotat med att installera Office 2013 och nån slags ny Communicator/Lync/Skype.
 
Idag när jag tog min lagstadgade paus på eftermiddan slog de till. När jag kom tillbaka var det ett felmeddelande på skärmen, om nåt sumt program.exe som hade kraschat. Vad det var förstod jag inte, men såg att det saknades Lync, Outlook och, fasa, Word som öppna program. De dokument jag exporterat från en databas, justerat, men än inte sparat på andra lagringsutrymmen var spårlöst bort. En timmes jobb rök.
 
Skulle starta Skype för affärer, men då tvingades jag accepera ett avtal med Pyttemjuk som jag inte fick läsa. Det enda jag såg var att avtalet redan var accepterat eftersom det var en multiuserlicens. Jaha. Nå det gick inte att använda programmen innan jag accepterat.
 
Så i Skajp för affärer måste man numera trycka TVÅ knapptryckningar nrä man vill ringa nåt. Smart! Dubbelt så bra!
Man måste trycka på en svårare knapp när man ska dela sitt skrivbord! Smart! 
 
Outlook då, ja, förutom att det är en blek sörja där man inte vet vad som är klickbart eller inte så tar det mer plats än gamla. Men jag har inte undersökt om man kan ställa in "old fashioned style" än.
 
Word, ja, förutom att mina gamla dokument var spårlöst borta så märkte jag att när jag skrev snabbt, så hängde liksom inte markören med! Den släpade efter en halv bokstav. Drygt! Tydligen kan man i Window$ slå av "onödiga animationer" (sic!). Suck. Ska göra det. Vidare blir det en extra knapptrycknign varje gång man ska "spara som". Den föreslår nån plats i ett moln, och man måste trycka på en annan "sak" innan man får fram de vanliga mapparna. Dubbelsuck. 
 
Peak IT har passerat. Men man måste ju ändra, och eftersom det redan var rätt så optimerat blir många ändringar till det sämre. Vidare måste man väl pressa på utvecklingen att göra programmen tyngre och tyngre så man får ett öat behov av datorkraft som driver på att vi måste byta datorer stup i kvarten. 
 
Det är lika dumt som att man tagit bort örat på den moderna kaffemuggen.
 
BONUS: Företaget jag hyr min bostad av har en diskmaskin som jag får hyra för knappa hundringen per månad, service ingår! När den är avbetald blir det min och eventuella fel också mina bekymmer. Så sista september var så sista dagen för betalning så från igår 1 okber är det min. Och då, 1 oktober, jag skojar inte, gick handtaget sönder! Som en tidsinställd bomb!

RSS 2.0