Apoteket Apoteket börjar luras med ACO

Tillägg 2017-10-10
Tydligen är det inte Apoteket som äger ACO utan det är "bara" en produkt som de säljer. I sak ändrar det inte min kritik, möjligen mottagare. Så ACO har fått infon nu via en kontaktadress och jag anser att Apoteket bär ett ansvar de också eftersom de väljer att fortsätta sälja produkterna.
 
När Apoteket avreglerades blev apoteket Apoteket kvar från det ursprungliga. Idag är Staten ägare till apoteket Apoteket. Andra apotek såldes ut och heter idag lite olika. Länge har jag gillat deras okomplicerade ACO-serie av produkter. Ingen speciell design, finns i oparfymerade och "snälla" varianter och utan stort överpris.
 
Nu verkar det slut med det.
 
ACOs "specal care mild tvål" har dels bytt namn til MILD CLEANSING SOAP, eventuellt även recept, men framför allt design och storlek på flaskan!
 
Som alla ser är det en betydligt större flaska. Eller? I var fall högre. Titta nog, den är inte rund längre utan mer vingligt ovan med högre tyngdpunkt. Man gör en "Ketchup" / "Julmust" / "Kaffe". Man krymper försiktigt förpackningens storlek! Tyvärr vet jag inte om och i så fall hur priset ändrats.Kan bara gissa att det inte blev billigare.
Tittar man på baksidan ser man att den "större" flaskan har 50 ml mindre innehåll. Jag blir arg och väldigt besviken. Apoteket Apotekets USK är numera spolierad då man är precis som alla de andra apoteken i och med att man frångår den ärliga och enkla produkten som ACO tidigare stod för.
 
Man har även en intimtvål, se bild.
Här kan man ju lugnt säga att förpackningens lock är sjukt dåligt. Dels är det en gigantisk öppning så man kan lätt få alldeles för mycket tvål, vilket ju inte är korrekt alls med tanke på användningsområdet. Det andra är att det kräver ta mig tusan tvåhndsfattning för att öppna den! Jag klarar knappt öppna med en hand i alla fall.
 
Som så många andra bolag snackar man om "hållbarhet" med nån slags betydelse i flera perspektiv:
  • Hälsa
  • Sortiment
  • Miljö
  • Medarbetare
  • Lönsamhet
Om man menar allvar med miljötänket som man formulerar "vi minskar miljöbelastning genom att samla in överblivna läkemedel och minska utsläpp från transporter" ska inte produkter med så här lång hållbarhet säljas i mindre förpackningar. 
 
Nä jag tror att man fokuserar på lönsamheten: 
  • "långsiktig lönsamhet är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta vara en konkurrenskraftig apoteksaktör." 
Så med det argumentet ska man nu "luras" lika mycket som övriga aktörer.
 
Det senaste var så klart en spekulation, men förpeckningsminskningen och den dåliga korken ogillar jag å det skarpaste. Nu fick jag det sagt!

Klottrare på stan

Jag har läst många tags, klotter och graffiti-bokstäver i stan. 
 
FA består av Geme och Oher. Geme började måla 2003, Oher på högstadiet 2001.
FA betyder tydligt FAKK AINA som de säger i graffitijulkalendern, och även visar på en bild.
 
SLOP som började måla 2006 och som med Zion bildade TIA från 2010.
 
 
 
2013 kom sig dessa i lag och då blev det FATIA. "Fattiga fast felstavat" som de berättar i en julkalender om graffiti.
 
 
FA, TIA och nu, FATIA, men TIAZ, är det zion som vill synas mer i TIA eller vem har hakat på där nu?
 
Jag gissar att de bor där de skriver, men jag vet nog bara på staden när.
 
Men med denna bild kan man ana att de är fler, eller bara haft gästspelare. Fatia kan vara så många som Grie, Lore, Scot, Slop, Ry, Oher, Toak (Tok?) Sekl, Catman, Zion. Vilket gäng! 
 
Hur gamla är dessa då? 2014 skrevs denna text nedan och där nämns högstadiet före 2002 så knappa eller runt trettio idag då.

Och gör det nåt då? Det kan man tycka olika om. Men att måla på sånt som alla vet kommer rengöras, till exempel ett tåg för persontrafik, är ju dumt. Ett helt tåg kostar enligt en artikel i GP 150 000 att sanera. Om man då tar en stor "tag" så borde det kosta säg en femtedel, som uppskattning. 30 000 kr. Att måla på såna ytor som kommer rengöras, det tycker jag klassas som kostsam skadegörelse. 

Om man kollar på Instagram så har gänget åtminstone sprayat lågt räknat ett tiotal tåg, det vill säga jag gissar de orsakat kostnader på ca 300 000 kr. Övriga målningar har eventuellt inte orsakat några direkta kostander eftersom de fått sitta kvar. Så en sådan målning kan ju inte direkt sägas vara skadegörelse, eller? Det drar i vart fall inte en massa kostnader för någon oskyldig (?) eller samhället (kommunen främst).

Källan till kunskap är http://www.jul.graffitisavedmylife.se/julkalendern2014/lucka-17-fatia/ samt egna foton.

Och vem ska jaga dem? Nedan Gävlepolisens nya Merca.

 

RSS 2.0