Borlänge kommun vill att idrottarna Daniel Tynell och Tove Alexandersson flyttar

Borlänge kommuns ekonomi tillåter inte längre såna hemska utsvävningar som att ge bidrag till idrottsföreningar som drar skidspår med egen skoter eller anlitar billiga kartritare för att producera orienteringskartor.

Indirekt anser Borlänge kommun att en skidåkare av världsklass som Daniel Tynell inte längre behöver träna på skidspåren i Bergebo, utan han kan gott flytta till en annan kommun och där träna för sina långlopp och Vasaloppssegrar.

De anser vidare att en världslöpare som Tove Alexandersson (två VM-guld 2013) intelängre behöver några kartor att springa på i sin hemstad. Hon kan lika gärna flytta till en annan kommun anser tydligen Borlänge kommun nu.
 
Man betalar ut 31 miljoner årligen som stöd för föreningars verksamheter. Det finns också en fotbollsplan som är av intresse senare i inlägget.
 
Enligt Kultur- och Fritidsnämndens protokoll från juni så föreslår man nu följande två besparingar:
 
* Beslutat kartbidrag (KFN 2012-01-26 § 10) på 175 tkr föreslås ej betalas ut.
* Beslutat skoterbidrag (KFN 2011-09-05 § 100) på 75 tkr föreslås ej betalas ut.
 
Tycker ni allt detta låter sunt och vettigt, ja, om ekonomin är ansträngd så måste så klart alla bidra med sin besparing.
 
Man vill här spara 250 000 kr på skidor och orientering. 2012 lade komunen i sin budget 3 268 000 kr på en fotbollsplan (och 2 094 000 kr för innebandyhallen i nära anslutning).
 
Det finns ett avtal mellan kommunen och föreningen ("Bolaget") som spelar boll på planen. Föreningen ska jobba lite och får då ersättning. Följande gäller: 
 
"I åtagandet ingår städning, enklare fastighetsskötsel och skötsel av fotbollsplanen för träning och match.

För detta åtagande erhåller Bolaget en ersättning av kommunen på avrundat 1,8 mkr i 2010 års nivå, uppräkning med KPI."

Och eftersom de också sköter innebandyhallen så får de mer pengar: "De timmar som hyrs ut efter skoltid till föreningar debiteras av Bolaget."

Mitt överslag säger 1,8 miljoner = 2 heltidsanställda som kan gå o pyssla med detta. Det borde räcka bra det. 

Kommunen har nu beslutat att LÅNA 50 miljoner för att rusta upp denna en av kommunens fotbollslags fotbollsplan (inkl läktare och sånt). Laget är ju inte ens bra...

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0