Putin sover inte

Antalet ryska militära övningsdygn både till sjöss och i luften ökar markant i år. Siffror kommer dock från en rysk rapport, men glöm inte de egna rapporteringar som vi har dels om fjolårets bombövning mot Sverige under påsken samt den nyligen genomförda kräkningen av svenskt luftrum som rysk flyg genomförde. Och som fortfarande förnekas från Ryssland.
 
Idag låter en medarbetare på FOI oss veta att Ryssland invaderar Ukraina.
"Det finns fog för att tala om en militär rysk invasion av östra Ukraina. Det menar Fredrik Westerlund, expert på Totalförsvarets forskningsinstitut (FOI). Men i USA och Västeuropa är det få som vågar ta ordet i sin mun – delvis av rädsla för en militär kedjereaktion" skriver DN.se
Han säger vidare att ryska trupper funnits i Östra Ukraina sedan augusti och att de rör sig in och ut ur landet. Nyheten är knappast att Ryssland invaderar Ukraina, det har redan erkänts på Krim som senare annekterades. Nyheten är att det nu uttalas öppet, i alla fall i Sverige.
 
En rapport från Bellingcat visar hur troligt det är att planet MH17 som skjöts ner över Östra Ukraina skjöts ner av en rysk BUK-missil. Fordonets väg genom Ryssland och Ukraina har noggrannt undersökts och slutsatsen blir att en BUK-avfyrare från ryska 53:e "Antiflygplansbrigaden" från Kursk avevk från resten av sin grupp, och att detta stridsfordon var i separatisternas kontroll "...on July 17th and transported it from Donetsk to Snizhne on a transporter. The Buk missile launcher was unloaded in Snizhne approximately three hours before the downing of MH17 and was later filmed minus one missile driving through separatist-controlled Luhansk."
 
CNN stänger sina sändningar i Ryssland efter en lagändring i Ryssland. De hoppas kunna återvända.
 
Putin öppnar en internationell "Nyhetsbyrå" som kallas Sputnik News idag. Ska bla anställa 70-80 journalister i Helsingfors. Den som presenterade satsningen på att ge världen "alternative viewpoint on the world events" var ingen mindre är propagandaspecialisten Dmitry Kiselev. Ja, den Dmity som hävdade att Bildt var CIA-agent och visade hur dekadent Sverige är genom att visa Biss och Kajs, och som påstår att svenskar är sura för förlusten i Poltava 1709... Internet är platsen för krig.
 
Är du redo? Har du ett immunförsvar?
 
Sover DU?

Kommentarer
Postat av: Z

Sveriges Radios Fredrik Wadström om ny rysk mediaorganisation: "Rysslands mediakontroll 'ett logiskt steg.'"

Lyssna på

http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=478&artikel=6015620

2014-11-11 @ 18:17:41

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0